Άνθρωπος και η αλληλεπίδρασή του με τον υπολογιστή - Αντωνίου, Σωκράτης Σ. (2014)
Στη σύγχρονη εποχή, ένα θέμα υψηλής σημασίας είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου με τον υπολογιστή κυρίως λόγω της συνεχώς επεκτεινόμενης χρήσης του. Ο άνθρωπος και ο υπολογιστής έχουν, μεταξύ τους, μια στενή σχέση δημιουργού-δημιουργήματος με αποτέλεσμα η μεγάλη αλληλεπίδρασή τους να επιτρέπει στον υπολογιστή να φαίνεται σαν ένα οιονεί, νοήμων όν. Προκειμένου το θέμα να γίνει καλύτερα κατανοητό, έχουν συμπεριληφθεί πληροφορίες για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του, τον υπολογιστή και τις διαδοχικές εξελικτικές αναμορφώσεις του, την χρονική περίοδο της αλληλεπίδρασης καθώς και για τις μελλοντικές εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν.