Σύγχρονες όψεις του κυβερνοχώρου : - Λως, Αντώνιος Δ. (2014)
Η διαρκής ανάπτυξη της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στο σύγχρονο κοινωνικό τοπίο φαίνεται να αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος ανοιχτού διαλόγου, με σκοπό το συστηματικό επαναπροσδιορισμό του ρόλου των τεχνουργημάτων της ανθρώπινης ευρηματικότητας σε σχέση με τις κοινωνικές πρακτικές των δρώντων προσώπων. Με αφετηρία τη συγκεκριμένη διαπίστωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο τα ιστολόγια ως μια μορφή σύγχρονου μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι δυνατόν να προσεγγιστούν ως οιονεί κοινωνικοτεχνικά συστήματα.Ο στόχος της διατριβής είναι η μελέτη της ελληνόφωνης μπλογκόσφαιρας μέσω της καταγραφής των επικοινωνιακών πρακτικών των ελληνόφωνων bloggers. Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 25/10/2010 έως 20/08/2011 με τη συμμετοχή 672 bloggers στο ερωτηματολόγιο και την πραγματοποίηση 25 συνεντεύξεων.