Σχεδιασμός και ανάπτυξη εκπαιδευτικής εφαρμογής γεωαναζήτησης σε περιβάλλον έξυπνων κινητών συσκευών : - Μιχαλάκης, Δημήτρης Ι. (2014)
Η χρήση του Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού Θέσης είχε ως αποτέλεσμα την επίδειξη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από τους μαθητές και την υιοθέτηση πιο εύκολα μεθόδων εξερεύνησης και προστασίας του Περιβάλλοντος. Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αναπτύχθηκε ένα ανοικτό – δυναμικό εκπαιδευτικό παιχνίδι Γεωαναζήτησης, μιας σύγχρονης εκδοχής του κλασσικού παιχνιδιού «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», με τίτλο GeoMytilene μέσω της προγραμματιστικής πλατφόρμας Android για έξυπνες κινητές συσκευές. Όλο αυτό το εγχείρημα, πραγματώθηκε στα πλαίσια της κινητής μάθησης και ανέπτυξε και καλλιέργησε στους μαθητές το αίσθημα της Περιβαλλοντικής Συνείδησης.