Συγκριτική μελέτη βιολογικών και συμβατικών κτηνοτρόφων στο νομό Ηλείας - Παρασκευόπουλος, Χρήστος Β. (2013)
Αντικείμενο της παρούσας έρευνας είναι να διερευνήσει την υφιστάμενη κατάσταση της κτηνοτροφίας στο νομό Ηλείας και την καταγραφή των κοινωνικών χαρακτηριστικών των βιολογικών και συμβατικών κτηνοτρόφων. Επίσης μελετά τα κίνητρα που ώθησαν τους βιολογικούς κτηνοτρόφους του Νομού Ηλείας να υιοθετήσουν βιολογικές μεθόδους εκτροφής, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την παραγωγική διαδικασία μέχρι την πώληση του προϊόντος. Επιπλέον, διερευνώνται οι φραγμοί που αποτρέπουν την εφαρμογή της βιολογικής κτηνοτροφίας από τους συμβατικούς κτηνοτρόφους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, σε 30 πιστοποιημένους βιολογικούς κτηνοτρόφους και σε 80 συμβατικούς κτηνοτρόφους του νομού Ηλείας.