Πολιτικές, οικονομικές [και] πολιτιστικές σχέσεις της Ε.Ε. και τρίτων Μεσογειακών κρατών έως το 2006 : - Ελευθεριάδης, Ελευθέριος (2014)
Το θέμα της εργασίας είναι η μελέτη των «Πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικώνσχέσεων της Ε.Ε. και τρίτων μεσογειακών κρατών». Πιο συγκεκριμένα αφορά στη μελέτη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου ως χωρών που ανήκουν στην Μεσόγειο με την πρώτη να είναι κράτος μέλος της ΕΕ και τη δεύτερη να είναιβασικός πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός παράγοντας στην οικοδόμηση των μεσογειακών -ευρωπαϊκών σχέσεων συνεργασίας.