Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων για αστική και περιαστική χρήση στην πόλη της Μυτιλήνης : - Συριανού, Κωνσταντίνα (2014)
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η περίπτωση της άρδευσης ορισμένων χώρων πρασίνου της πόλης της Μυτιλήνης (αστική και περιαστική χρήση) κάνοντας χρήση των εκροών της Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Μ.Ε.Λ.) της Μυτιλήνης αντιπαραθέτοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών με τις τιμές που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η τριτοβάθμια επεξεργασία της ΜΕΛ Μυτιλήνης αποτελείται από τη Μονάδα Βιομηχανικού νερού η οποία περιλαμβάνει τις διεργασίες διύλισης και απολύμανσης με υπεριώδης ακτινοβολία (UV). Οι χώροι πρασίνου προς μελέτη είναι : η Λέσχη Αξιωματικών, το πάρκο της Επάνω Σκάλας (έναντι ΙΚΑ), το πάρκο του Αγίου Ευδόκιμου, ο Κήπος (Δημοτικό Θέατρο), το πάρκο Αγίας Ειρήνης, το πάρκο Καραπαναγιώτη, ο χώρος έναντι πάρκου Καραπαναγιώτη, το Εθνικό Στάδιο Μυτιλήνης.