Συγκριτική ανάλυση διαχείρισης αστικών στερεών απορριμμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Σιδέρης, Στέργιος-Αλέξανδρος (2014)
Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας εξετάστηκε το ζήτημα της παραγωγής και διαχείρισης των στερεών αστικών απορριμμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τέσσερα άλλα κράτη: την Ισλανδία, την Νορβηγία, την Ελβετία και την Τουρκία. Παράλληλα παρουσιάζεται η εξέλιξη και η πρόοδος που παρουσιάζουν τα κράτη αυτά σε αντιπαράθεση με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020. Η ανάλυση αυτή έδειξε ότι μέχρι σήμερα σχεδόν όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν σημειώσει πρόοδο στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τους καθώς τα ποσοστά υγειονομικής ταφής ολοένα και φθίνουν ενώ άλλες μέθοδοι, περισσότερο φιλικές στο περιβάλλον αρχίζουν και γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς.