Εκπόνηση μεθοδολογίας για την μετάβαση από παραδοσιακά πληροφοριακά συστήματα σε περιβάλλοντα νεφοϋπολογιστικής : - Κοντού, Αλεξάνδρα (2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία διεξάγεται μελέτη και διερεύνηση για την εκπόνηση μεθοδολογίας της μετάβασης από παραδοσιακά πληροφοριακά συστήματα σε περιβάλλοντα νεφοϋπολογιστικής. Συγκεκριμένα, γίνεται αναζήτηση στην διεθνή βιβλιογραφία για τις υφιστάμενες πρακτικές, τις προϋποθέσεις, τις διαδικασίες και τα βήματα που ακολουθούνται για την εφαρμογή της τεχνολογίας νέφους. Στην συνέχεια γίνεται μελέτη των περιπτώσεων, διάταξη και ταξινόμηση τους, παράλληλα με τον καθορισμό των απαιτήσεων. Στην συνέχεια γίνεται σύνθεση και ανάλυση της μεθοδολογίας ανάπτυξης του νέφους ανάλογα με την περίπτωση, ενώ παράχθηκε ένας γρήγορος οδηγός αναφοράς στον οποίο ανάλογα με την επιλογή του είδους υπηρεσιών και του μοντέλου νέφους, οδηγεί στα αντίστοιχα βήματα της μεθοδολογίας μετάβασης. Σαν μελέτη περίπτωσης για την εφαρμογή της μεθοδολογίας μετάβασης, επιλέχθηκε η περίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.