Ιδιωτικότητα και ψηφιακή τεχνολογία : - Ρουμελιώτη, Ευτυχία (2014)
Στα πλαίσια της εφαρμογής αυτής, αναπτύχθηκε ένα σύστημα το οποίο διαπραγματεύεται την έννοια της παρακολούθησης παράλληλα με τον τρόπο λειτουργίας των ψηφιακών μέσων και πως τα τελευταία οδηγούν στην παραγωγή διαφόρων ψηφιακών αντιπροσωπεύσεων του ανθρώπινου σώματος. Η εγκατάσταση αποτελεί μία προσομοίωση της αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή πραγματοποιείται από πολλές ψηφιακές τεχνολογίες. Αυτό συμβαίνει ερήμην του χρήστη, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητά του και χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία εκ φύσεως «επιτηρητική» τονίζοντας έτσι το ίδιο το θέμα της. Ουσιαστικά ο χρήστης, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή της εγκατάστασης, έρχεται αντιμέτωπος με ένα ψηφιακό προφίλ του, μία εικόνα, ένα ψηφιακό σώμα που έχτισε το σύστημα για αυτόν. Σκοπός της εγκατάστασης είναι να διαπραγματευτεί τον τρόπο, που αυτές οι άυλες ψηφιακές τεχνολογίες έχουν τις δυνατότητες να δημιουργούν για τους χρήστες τους ένα ολόκληρο ψηφιακό σύμπαν, το οποίο ορισμένες φορές μπορεί και συνήθως έχει, πέρα από την ελευθεριότητα που φαίνεται να προσφέρει, και επιτηρητικό χαρακτήρα.