Δημιουργία ταινίας animation βασισμένη σε λαϊκό παραμύθι, ως 'intro' παιχνιδιού για εφήβους : - Αναστασίου–Συγιώργη, Μυρσίνη (2014)
Η παρούσα εργασία συνίσταται στη δημιουργία μια ταινίας animation, βασισμένη σε έναευρωπαϊκό λαϊκό παραμύθι. Το παραμύθι που επιλέχθηκε είναι το «The Stone Soup Story» καιμέσω της αναπαράστασης του, έχει ως στόχο τη προβολή του αισθήματος της αλληλεγγύηςμεταξύ των ανθρώπων σε περιόδους κρίσης. Η φόρμα του έργου είναι η φόρμα της εισαγωγήςintro” ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Η διδακτική φύση των λαϊκών παραμυθιών σε συνδυασμό μετην επιρροή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στη συμπεριφορά των εφήβων, οδήγησαν στηδημιουργία ενός έργου που αποσκοπεί στην εκμάθηση βασικών αξιών και συμπεριφορών που θαμπορεί να υιοθετήσει ο παίκτης στην καθημερινότητα του, μετά την ολοκλήρωση τουπαιχνιδιού.