Μια διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή για την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για χρήση στη Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου - Σαράντου, Ελένη (2014)
Η εργασία αυτή αναφέρεται στο πώς το μάθημα της Ιστορίας στα πλαίσια του τυπικού σχολικού προγράμματος του δημοτικού σχολείου, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για τη δημιουργία μιας πολυμεσικής, διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής, ως συμπληρωματικό εργαλείο μάθησης των παιδιών. Ως μελέτη περίπτωσης μελετάται η εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Παρουσιάζονται θεωρίες και εκπαιδευτικά μοντέλα, που προβάλλουν την ενεργητική μάθηση μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Καταγράφονται τα βήματα που ακολουθήθηκαν για τη δημιουργία της εφαρμογής και περιγράφεται η λειτουργία της.