Τρισδιάστατη αναπαράσταση μυθοπλαστικής αφήγησης με κοινωνικό περιεχόμενο - Σουγγάρης, Θεολόγος (2013)
Όσο δύσκολη και πολύπλοκη μπορεί να είναι η φύση ενός κοινωνικού προβλήματος που Όσο δύσκολη και πολύπλοκη μπορεί να είναι η φύση ενός κοινωνικού προβλήματος που ταλαντεύει την κοινωνία, τόσο μεγάλη οφείλει να είναι η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για τον περιορισμό, ή και την εξάλειψη αυτού. Έτσι, απαραίτητο στοιχείο, είναι η μελέτη και προσπάθεια ανάδειξης όλως εκείνων των πτυχών που θα βοηθήσουν το πρόβλημα του κοινωνικού συνόλου να γίνει γνωστό. Όμως, γιατί να προωθηθεί ένα κοινωνικό μήνυμα μέσω 3d και όχι με έναν πιο απλό τρόπο, δηλαδή με μια κάμερα στο χέρι και λήψη πλάνων σε πραγματικούς χώρους; Μέσω των 3d παρέχονται τον δημιουργό του έργου απεριόριστες δυνατότητες, οι οποίες στην πραγματική ζωή είναι περιορισμένες από πολλούς παράγοντες, όπως η βαρύτητα, το φως κ.α. Επιπροσθέτως, με τη χρήση τριδιάστατων γραφικών, ο πρωταγωνιστής μπορεί να κινηθεί σε ένα φανταστικό, αλλά με φωτορεαλιστική απεικόνιση, περιβάλλον, το οποίο μπορεί να στηθεί μέσω ενός απλού προγράμματος.