Δημιουργία ταινίας με συνδυαστική χρήση τεχνικών animation και λήψης με πραγματική κάμερα : - Σεραφείδου, Ευτέρπη (2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάστηκε και αναλύθηκε μια μελέτη περίπτωσης σχετικά με την παραγωγή μιας ταινίας animation μικρού μήκους. Η ταινία, που ονομάστηκε "m", έχει ως κεντρικό θέμα της την κίνηση του ανθρώπινου σώματος και δημιουργήθηκε με διάφορες τεχνικές animation και video που συνδυάστηκαν μεταξύ τους με σκοπό τη παραγωγή ενός ενιαίου έργου. Αρχικά, γίνεται μια μελέτη όσον αφορά την κίνηση του ανθρώπινου σώματος με αναφορά στην επιστήμη που ασχολείται με αυτήν και αναλύει τη κίνηση συναρτήσει των μηχανικών αρχών της, αλλά και στους διάφορους τρόπους μελέτης της, καθώς και στα συστήματα καταγραφής της .Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το πως αναπαριστάται η κίνηση στις εικαστικές και αναπαραστατικές τέχνες και τι εκφράζει. Παρουσιάζονται ακόμα, οι τεχνικές animation και video που χρησιμοποιήθηκαν στη παρούσα ταινία και μέσω βιβλιογραφικής, φιλμογραφικής μελέτης και διαδικτυακής έρευνας αναλύονται οι τρόποι υλοποίησης της κάθε τεχνικής.