Δυναμική παρουσίαση και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου με χρήση της πλατφόρμας Google Maps : - Χατζηκωνσταντίνου, Χαρίδημος (2014)
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία εστιάζει σε διαδικτυακές εφαρμογές που εντάσσονται στο χώρο του τουρισμού. Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκε μια πλατφόρμα παροχής τουριστικής πληροφορίας (με έμφαση στο πολιτιστικό περιεχόμενο) προς χρήστες ιστού, βάσει των ενδιαφερόντων ή των επιλογών τους. Για την απεικόνιση περιεχομένου επιλέχθηκε η πλατφόρμα Google Maps, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα αξιόπιστης και ακριβούς μελέτης των δεδομένων. Ως μελέτη περίπτωσης για αυτή τη διαδικτυακή εφαρμογή τουριστικού οδηγού επιλέχθηκε η νήσος Λέσβος. Η εφαρμογή υποστηρίζει πρόσβαση σε κινητούς χρήστες, παρέχοντας υπηρεσίες με επίγνωση της θέσης στην οποία βρίσκονται.