Ανάπτυξη και αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού για την ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιας ζώνης νησιωτικού χώρου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση - Βαγιάννης, Παναγιώτης (2014)
Στόχος της παρούσας εργασίας ήταν ένα λογισμικό το οποίο αναπτύχθηκε για την Ολο-κληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) και που ενσωματώνει ένα Σύστημα Στήριξης Αποφάσεων (ΣΣΑ) να τροποποιηθεί, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθη-τές/ριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια μιας διδακτικής παρέμβασης που α-φορά στο μάθημα επιλογής Φυσικοί Πόροι που διδάσκεται στην Α’ Λυκείου ή στα πλαίσια ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Για την διδακτική αυτή παρέμβαση αναπτύχθηκε εκπαιδευτικό υλικό. Επίσης στόχος ήταν η αξιολόγηση από τους μαθητές της καταλληλότητας του λογισμικού για χρήση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως προς τον βαθμό δυσκολίας του, την σχεδίαση του, το πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι δραστηριότητες του, αλλά και του κατά πόσο είναι σκόπιμη η ένταξη του στην ΠΕ. Τέλος στόχος ήταν η προώθηση της διαθεματικότητας, η χρήση νέων μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας και η ανάδειξη της σημασίας που έχει η εισαγωγή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Η δράση αυτή έγινε σε δείγμα 43 μαθητών στην πόλη της Μυτιλήνης την χρονική περίοδο 2013-14. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής έρευνας δόθηκαν στους μαθητές/ριες τρία ερωτηματολόγια.