"Welcome home" : - Αστρίδου, Ευαγγελία (2014)
Επίκεντρο της εργασίας αποτελεί η διερεύνηση των κοινωνικών πρακτικών εντός της εφήμερης κοινότητας που παράχθηκε κατά το 31o Ευρωπαϊκό Rainbow Gathering, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στην περιοχή του Γράμμου. Στόχος της έρευνας υπήρξε η ανάδειξη τόσο των νέων συνθέσεων που παρήχθησαν στο εξισωτικό πλαίσιο της κοινότητας όσο και των παλιών που ανακεφαλαιώθηκαν καθώς και της υβριδικής τους συνύπαρξης. Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η έννοια του ενδιάμεσου τόπου που αντιστοιχεί σε ρωγμές της υπάρχουσας δομής ως προνομιακού χώρου ανάδυσης νέων μορφωμάτων. Για τον προσδιορισμό του επιστρατεύεται η έννοια της Communitas (κοινότητα μέθεξης) ιδίως όπως την προσέγγισε ο Victor Turner στις ανθρωπολογικές του έρευνες περί τελετουργίας και εν συνεχεία ο Roberto Esposito στο πεδίο της πολιτικής φιλοσοφίας, καθώς και η έννοια της φουκωϊκής ετεροτοπίας ως τόπου μετάβασης. Παράλληλα, κεντρικό σημείο αναφοράς στο πλαίσιο της εργασίας αυτής αποτελεί το φύλο ως αναλυτική κατηγορία, και ιδίως η διαλεκτική σχέση μεταξύ του ενδιάμεσου τόπου και των κατασκευών του φύλου, μέσω της οποίας αναδεικνύονται οι διασπάσεις στο εσωτερικό της κοινότητας και οι ποικίλοι τρόποι με τους οποίους επανεδραιώνονται, αμφισβητούνται ή ανατρέπονται οι «κανόνες» και οι ιεραρχίες του φύλου σε ένα εξισωτικό συμφραζόμενο που διαπνέεται από το ιδεώδες της ελευθερίας.