Έμφυλες σχέσεις, γραφειοκρατία και εξουσία στη διοίκηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης : - Χατζηπαντελή, Λεμονιά (2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως κεντρικό θέμα την κριτική προσέγγιση ενός πολύπλευρου γραφειοκρατικού πεδίου σε μια δημόσια υπηρεσία παιδείας όπως είναι μια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κυρίως, στόχος είναι να αναδειχθούν οι πολυδιάστατες τεχνικές μέσα από τις οποίες η γραφειοκρατία, ως ένα περίπλοκο σύστημα προσώπων και στρατηγικών, συγκροτεί την έννοια του κράτους στα μάτια των εμπλεκόμενων σε αυτή μέσα από τις καθημερινές πρακτικές των ανθρώπων, δημιουργεί ένα πλέγμα σχέσεων εξουσίας και κατασκευάζει κατά τρόπο έμφυλο τις ταυτότητες των υποκειμένων.