Εκπαίδευση, δυνατότητες και έμφυλες σχέσεις : - Τρούπκου, Αστερία (2014)
Η παρούσα εργασία διερευνά τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχονται στις γυναίκες υποψήφιες διδάκτορες από την ελληνική κοινωνία και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η υπόθεση της εργασίας βασίστηκε στο γεγονός ότι η θέση των γυναικών έχει βελτιωθεί με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο πολλές φορές η αλλαγή είναι μόνο θεωρητική, αφού οι γυναίκες στερούνται θεμελιώδεις δυνατότητες όπως η εκπαίδευση, εξαιτίας των κοινωνικών αντιλήψεων. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση της ύπαρξης έμφυλων διακρίσεων στα προγράμματα προηγμένης έρευνας και η δυνατότητα συμμετοχής των γυναικών σε αυτά.