Το πολιτικό δίκτυο εξουσίας της ανατολικής Ευρώπης 1946-1989 και η νομιμοποίηση των κομμουνιστικών καθεστώτων : - Σουλιώτου, Θίσβη (2014)
Η μελέτη εστιάστηκε σε βιβλιογραφική ανασκόπηση ελληνικών και ξένων πηγών. Κυρίως όμως, επικεντρώθηκε στο βιβλίο του Τόνυ Τζάντ «Η ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης», μέσα από το οποίο επιδιώκεται η σύντομη περιγραφή και ερμηνεία των κρίσιμων πολιτικών επιλογών της Σοβιετικής Ένωσης κατά την χρονική περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συγκεκριμένη μελέτη απαρτίζεται από έξι κεφάλαια.