Η ευρωπαϊκή πολιτική για την απελευθέρωση της αγοράς των δημοσίων υπηρεσιών και οι επιπτώσεις της ως προς την παροχή και τη ζήτηση αυτών : - Χρηστέλη, Ευαγγελία (2014)
Η παρούσα εργασία αφορά στη μελέτη και κριτική ανάλυση της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται η έννοια και σημασία του ανταγωνισμού, οι φορείς που εγχώρια και πανευρωπαϊκά ιδρύθηκαν για την προώθηση και προάσπισή του καθώς και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο ειδικά μελετάται, η απελευθέρωση των αγορών, ιδιωτικού ή δημόσιου συμφέροντος, η νομολογία που αναπτύχθηκε πανευρωπαϊκά και τα αναμενόμενα οφέλη της απελευθέρωσης. Επίσης, μελετάται η αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή και οι κίνδυνοι που αυτή δυνητικά συνεπάγεται κάνοντας μια μελέτη της περίπτωσης της ταχυδρομικής αγοράς της Γερμανίας και της Ελλάδας.