Η βιωμένη εμπειρία του αυτισμού μέσα από τον λόγο των μητέρων: - Μουρούνα, Αγγελική (2014)
Η παρούσα εργασία είναι μια προσπάθεια επεξεργασίας ποιοτικών δεδομένων από το περιεχόμενο συνεντεύξεων με μητέρες παιδιών με αυτισμό σε δύο μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Λέσβο και τη Χίο. Οι συναισθηματικές διεργασίες ανά στάδια και περιόδους ζωής κατά την ανατροφή του παιδιού με αυτισμό ξεδιπλώνονται μέσα από το λόγο των μητέρων. Οι οικογένειες παιδιών με αυτισμό βιώνουν ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις και προκλήσεις κατά την ανατροφή των παιδιών αυτών, η ποιότητα της ζωής τους επηρεάζεται αρνητικά και οι ανάγκες τους δεν έχουν ληφθεί έως τώρα σοβαρά υπόψη από την πολιτεία και την κοινωνία. Τα ευρήματα που ανιχνεύονται στον λόγο των μητέρων που βιώνουν την εμπειρία αυτή μπορούν να αποβούν ωφέλιμα στην κατανόηση των αναγκών και στο σχεδιασμό πολιτικών και δομών που πραγματικά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών αυτών.