Μελέτη της μηχανικής συμπεριφοράς πολυφλοιϊκών νανοσωλήνων άνθρακα με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων : - Ευθυμίου, Φωτεινή (2009)
Η εργασία χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μία εισαγωγή στους νανοσωλήνες άνθρακα και στις εφαρμογές τους, ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τις θεωρητικές και πειραματικές μελέτες που αφορούν τους μονοφλοιϊκούς και πολυφλοιϊκούς νανοσωλήνες. Οι λεπτομέρειες της μοντελοποίησης παρουσιάζονται στο τρίτο κεφάλαιο, ενώ τα αποτελέσματα της ανάλυσης των νανοσωλήνων περιγράφονται στο τέταρτο κεφάλαιο. Τέλος, τα γενικά συμπεράσματα της εργασίας καθώς και ορισμένες προτάσεις για μελλοντική έρευνα παρουσιάζονται στο πέμπτο κεφάλαιο.