Διαχείριση του κινδύνου μακροζωίας και αντιστάθμισή του : - Δημάκου, Κωνσταντίνα (2014)
Αυτή η εργασία παρουσιάζει τι είναι ο κίνδυνος μακροζωίας, γιατί είναι σημαντικός και οι προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται για την διαχείριση του. Η αύξηση και η αβεβαιότητα της μακροζωίας έχει αναδειχθεί ως ένας βασικός κίνδυνος που επηρεάζει τα άτομα, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στις αναδυόμενες κόσμο. Θα συζητήσουμε για την πρόοδο στον τομέα της μοντελοποίησης της μακροζωίας και τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα αυτών των μοντέλων. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, τη μέτρηση και τη διαχείριση του κινδύνου μακροζωίας. Ο στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αναλύσει αυτό το εργαλείο διαχείρισης των κινδύνων και την φυσική αντιστάθμιση των κινδύνων.