Σχεδιασμός και ανάλυση πειραμάτων : - Ευθυμίου, Ιφιγένεια (2015)
Σκοπός της παρούσας διδακτορικής διατριβής είναι η παρουσίαση νέων μεθόδων και διαδικασιών κατασκευής σχεδιασμών ορθογώνιων και σχεδόν ορθογώνιων Λατινικών υπερκύβων. Κατασκευάσαμε ορθογώνιους σχεδιασμούς Λατινικών υπερκύβων οι οποίοι έχουν ευέλικτο αριθμό πειραματικών εκτελέσεων. Αρχικά θα γίνει μια σύνοψη αποτελεσμάτων που αφορά την κατασκευή νέων σχεδιασμών Λατινικών Υπερκύβων (που από δω και πέρα για χάριν ευκολίας θα τους συμβολίζουμε ως LHDs), Ορθογώνιων και σχεδόν ορθογώνιων Λατινικών Υπερκύβων και Τεμαχισμένων σχεδιασμών Λατινικών Υπερκύβων και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα κριτήρια μελέτης και αξιολόγησης τους. Οι νέοι σχεδιασμοί που θα παρουσιαστούν ικανοποιούν επίσης δύο σημαντικές ιδιότητες οι οποίες είναι επιθυμητές σε τέτοιους σχεδιασμούς. Αυτές είναι η ορθογωνιότητα μεταξύ των παραγόντων και η ομοιομορφία μεταξύ των επιπέδων των μεταβλητών. Τέλος τα προτεινόμενα κριτήρια θα υλοποιηθούν σε αλγόριθμους και προγράμματα που θα εφαρμοστούν για την εύρεση σχεδιασμών με τις δυο παραπάνω αναφερθείσες επιθυμητές ιδιότητες.