Ανάπτυξη κουλτούρας ασφάλειας στα κοινωνικά δίκτυα : - Μαγγίνα, Χρυσάνθη (2014)
Τα Κοινωνικά Δίκτυα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που άλλαξε τον τρόπο που διασκεδάζουμε, που ενημερωνόμαστε, που επικοινωνούμε, που συμπεριφερόμαστε, που ζούμε. Παρόλο τα οφέλη που παρέχουν τα Κοινωνικά Δίκτυα υπάρχουν και μεγάλες, σοβαρές και πραγματικά υπάρχουσες ανησυχίες σε σχέση με την ασφάλεια των πληροφοριών και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οπότε υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί μία Κουλτούρα Ασφάλειας στη χρήση των Κοινωνικών Δικτύων.Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να προτείνει κάποιες προσεγγίσεις ανάπτυξης Κουλτούρας Ασφάλειας στα Κοινωνικά Δίκτυα.Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται αναλυτικά η έννοια της Κουλτούρας Ασφάλειας, οι παράγοντες που τη διαμορφώνουν καθώς επίσης και κάποιες προσεγγίσεις ανάπτυξης αυτής. Επίσης δίδεται ένας απλός ορισμός των Κοινωνικών Δικτύων, αναφέρονται τα οφέλη και οι κίνδυνοι από τη χρήση τους καθώς και οι επιδράσεις τους και ασχολούμαστε με το θέμα της ασφάλειας πληροφοριών και της ιδιωτικότητας στα Κοινωνικά Δίκτυα. Τέλος αναδεικνύεται η ανάγκη ανάπτυξης Κουλτούρας Ασφάλειας στα Κοινωνικά Δίκτυα και προτείνονται κάποιες προσεγγίσεις ανάπτυξης αυτής.