Γραφική απεικόνιση των επιφανειών ρευστών : - Παπαϊωάννου-Κωστίδης, Δημήτριος (2015)
Η γραφική απεικόνιση των υγρών είναι ένα σημαντικό και δύσκολο πρόβλημα που εφαρμόζεται στους τομείς των επιστημονικών μελετών των ρευστών, στην εικονική πραγματικότητα και την ψυχαγωγία. Η ρεαλιστική απεικόνιση συχνά περιέχει ρευστά με τη μορφή νερού, σύννεφα, καπνό, ομίχλη, ατμού, κλπ. Οι τεχνικές γραφικών θα πρέπει να δημιουργήσουν ρεαλιστικές εικόνες που απαιτούνται στις προαναφερθείσες εφαρμογές. Εκεί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μοντελοποίησης και απόδοσης ρευστών. Μία ιδανική υλοποίηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της, τις φυσικές ιδιότητες του εκάστοτε ρευστού που πρέπει να αναπαρασταθεί και η γραφική απεικόνιση θα πρέπει να είναι άκρως ρεαλιστική. Δηλαδή, ακόμα και ο απλός θεατής που δεν ανήκει στον επιστημονικό τομέα της γραφικής απεικόνισης θα πρέπει να είναι σε θέση με βάση εμπειρίες της καθημερινής του ζωής να αντιληφθεί ποιο ρευστό απεικονίζεται στη γραφική απεικόνιση που παρατηρεί. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής διατριβής είναι να παρουσιαστούν μέθοδοι και προσεγγίσεις που σε συνδυασμό τους, μας αποδίδουν ρεαλιστική γραφική απεικόνιση ρευστών με τη βοήθεια υπολογιστή.