Διαδραστική αφήγηση ιστοριών και εκπαίδευση : - Τοκμακίδης, Πρόδρομος Ι. (2009)
Η διπλωματική είχε σαν στόχους να παρουσιάσει κατά το δυνατόν τις εξελίξεις σε τεχνολογίες αλλά και εργαλεία - εφαρμογές, ερευνητικά ζητήματα στο χώρο της διαδραστικής αφήγησης. Επίσης μοθοδολογίες σχεδίασης στο χώρο της εκπαίδευσης με διασκέδαση και θέματα διαδραστικής σχεδίασης και αξιολόγησης. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός ότι όλα αυτά απευθύνονται στην τρυφερή παιδική ηλικία της προσχολικής ή και πρώϊμης σχολικής ηλικίας. Τέλος γίνεται μια προσπάθεια να σχεδιαστεί μια ανάλογη εφαρμογή, με την χρήση ενός εργαλείου και να αξιολογηθεί μέσα από δοκιμές χρήσης με παιδιά αυτής της ηλικίας.