Αναπαράσταση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας με χρήση συνθετικών χαρακτήρων : - Γαλάνη, Σοφία (2009)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος απόδοσης κειμένου στη νοηματική γλώσσα των κωφών ατόμων με τη χρήση συνθετικού χαρακτήρα. Το σύστημα είναι σε θέση να φορτώνει τη γεωμετρία ενός τρισδιάστατου ανθρώπινου μοντέλου, καθώς και το σκελετό που καθορίζει την κίνησή του, και είναι σε θέση να διαβάσει ένα αρχείο κειμένου, ώστε να το αποδώσει με χειρονομίες του εικονικού χαρακτήρα. Μελετάται η κοινωνία των κωφών ατόμων και η δομή της ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Αναπτύσσεται η θεωρία γύρω από τη μοντελοποίηση του συνθετικού χαρακτήρα και τη δημιουργία τρισδιάστατης κινούμενης εικόνας.