Ανάπτυξη, αναψυχή, χαλάρωση : - Παπασταυράκη, Νίκη (2009)
Η σχεδιαστική πρόταση αυτής της διπλωματικής προορίζεται να ικανοποιήσει την ανάγκη του ατόμου για ελεύθερο χρόνο ποιοτικά. Δηλαδή, στόχος είναι η ενσωμάτωση των θετικών επιδράσεων του ελεύθερου χρόνου (χαλάρωση, αναψυχή, ανάπτυξη) στις διαδικασίες των καθημερινών δραστηριοτήτων στον οικιακό χώρο, και όχι η ποσοτική αύξηση του ελεύθερου χρόνου. Αφετηρία της πρότασης αυτής αποτελεί η ανάλυση της έννοιας του ελεύθερου χρόνου και η αναφορά των δραστηριοτήτων του χρόνου αυτού, ώστε να επιλεχθεί και να αναλυθεί στη συνέχεια μία από αυτές, συγκεκριμένα το παιχνίδι, που μαζί με τον οικιακό χώρο και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθημερινά σε αυτόν, αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές για το σχεδιασμό.