Περιγραφή πολύ-μεθοδολογικής προσέγγισης για τη σχεδίαση εικονικών περιβαλλόντων, δίνονταν [sic] έμφαση στη διαδικασία σχεδίασης της αλληλεπίδρασης : - Γκαβογιάννης, Αντώνης (2009)
Περιγραφή πολύ-μεθοδολογικής προσέγγισης για τη σχεδίαση εικονικών περιβαλλόντων δίνοντας έμφαση στη διαδικασία σχεδίασης της αλληλεπίδρασης. Η ανάπτυξη της προσέγγισης αυτής βασίζεται στη μελέτη υπαρχόντων προσεγγίσεων από ποικίλα επιστημονικά πεδία, καθώς και πλαισίων που αφορούν τη διαχείριση της ποικιλίας. Στο στάδιο ανάλυσης της διαδικασίας σχεδίασης της αλληλεπίδρασης, εξετάζονται ενδογενείς και εξωγενείς της διαδικασίας παράγοντες που επιδρούν στη σχεδίαση της αλληλεπίδρασης, ενώ ταυτόχρονα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με τη διαδικασία σχεδίασης του εικονικού κόσμου.