Ο πολιτισμός των ηρώων (Οι Μυκηναίοι) (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί ;, 2002)
"Μεταξύ της 3ης και της 2ης χιλιετίας π.Χ., ανάμεσα στον Ευφράτη και το Αιγαίο Πέλαγος, κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι μεγάλοι πολιτισμοί. Με τη συντροφιά του Νικομάχου, ενός αρχαίου Έλληνα ιστορικού του 2ου αι. π.Χ., θα επισκεφθούμε τις μυκηναϊκές πόλεις την Μυκηνών και της Τίρυνθας, τη βαβυλωνιακή Έμπλα και την Τροία, όπου οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του κόσμου των ηρώων που περιγράφει ο Όμηρος". - Περίληψη από τη θήκη