Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές - Ράφτης, Αλκης 1942- (Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου";, Καστανιώτη, 2001)
"Ολόκληρος ο πλούτος της ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς όπως δεν παρουσιάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα. Η πληρέστερη καταγραφή φορεσιών, κομμάτι προς κομμάτι, με κείμενο και φωτογραφία, που συνοδεύονται από την αντίστοιχη μουσική και βίντεο". - Περίληψη από τη θήκη