1940-41 : - Λουίζος, Γιώργος; Λουίζος, Γιώργος (NGHT, 2008)
"Ήδη από τη 15η Αυγούστου 1940 η ελληνική κυβέρνηση είχε αρχίσει τις προετοιμασίες για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Έκπληκτοι οι Ιταλοί, όμως-που πίστευαν ότι η κατάληψη της Ελλάδος θα ήταν περίπατος-, αντιλήφθηκαν ότι την επίθεσή τους την 28η Οκτωβρίου ακολούθησε δυναμική ελληνική αντεπίθεση. Πέρα από κάθε αμφιβολία, ο περίπατος εξελίχθηκε σε πανωλεθρία. Βλέποντας οι Γερμανοί την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό μέτωπο, ανέλαβαν-με αναμφισβήτητη υπεροπλία-δράση, την οποία οι ελληνικές δυνάμεις, παρά τον ηρωισμό τους, δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν. Έτσι, την 27η Απριλίου 1941 η σβάστικα υψώθηκε στην Ακρόπολη. Ακολούθησε η μάχη της Κρήτης, κατά την οποία οι Γερμανοί κατέλαβαν το νησί (με πολλές απώλειες) και η ελεύθερη ελληνική κυβέρνηση μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια". - Περίληψη από τη θήκη