Προστασία προσωπικών δεδομένων και διαχείριση ταυτότητας σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θεσμικά και νομικά ζητήματα : - Καρύβαλης, Στέλιος (2010)
Σκοπός της εργασίας είναι ανάδειξη και διερεύνηση των ειδικότερων ζητημάτων που αφορούν τα προβλήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων που ανακύπτουν σε σχέση με τη διαχείριση ταυτότητας στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στο πρώτο κεφάλαιο ορίζεται η έννοια της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και παρουσιάζονται κάποιες βασικές έννοιες γύρω από αυτήν. Επίσης αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ενώ παρουσιάζεται και η πρόοδος της στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο ορίζεται η έννοια της ηλεκτρονικής ταυτότητας και παρουσιάζονται κάποια βασικά στοιχεία της. Επίσης παρουσιάζονται οι τεχνολογίες διαχείρισης ταυτότητας. Στο τρίτο κεφάλαιο ορίζεται η κρυπτογράφηση και παρουσιάζονται οι βασικές μέθοδοι κρυπτογράφησης. Στο τέταρτο κεφάλαιο ορίζονται τα προσωπικά δεδομένα και αναφέρεται η υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Επίσης παρουσιάζονται οι τεχνολογίες προάσπισης ιδιωτικότητας που χρησιμοποιούνται για την διαχείριση ταυτότητας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η πρόοδος κάποιων μεγάλων κρατών, όπως η Αμερική και η Αγγλια, στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στο έκτο κεφάλαιο παραθέτονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εκπόνηση της εργασίας.