Fried green tomatoes - Avnet, John, 1949-; Bates, Kathy, 1948-; Tandy, Jessica; Parker, Mary-Louise; Masterson, Mary Stuart, 1966- (Universal Picture, 1991)
Η Έβελιν αντιμετωπίζει προβλήματα με το γάμο της, αλλά κανείς δεν φαίνεται να την παίρνει στα σοβαρά. Μια μέρα που πάει στο γηροκομείο για να επισκεφθεί κάποιους συγγενείς, γνωρίζει την Νίνι Θρέαντζουντ, μια χαριτωμένη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία της αφηγείται την ιστορία της Ίτζι Θρέαντζουντ, μιας νεαρής γυναίκας που έζησε το 1920 στην Αλαμπάμα. Μέσα από τη συναρπαστική ζωή της Ιτζι, η Έβελιν αποκτά αυτοπεποίθηση και χτίζει μια παντοτινή φιλία με τη Νίνι.