Σχεδίαση με βάση την αφήγηση : - Μπαλταγιάννη, Ελένη (2008)
Θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η σχεδίαση του ήρωα στα πλαίσια της δημιουργίας κινουμένων σχεδίων, έχοντας ως κεντρικό άξονα την αφήγηση. Στην εργασία περιγράφονται οι επικρατέστερες θεωρίες σεναριακής και εικαστικής σχεδίασης μέσω των οποίων θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο η διαδικασία της σχεδίασης χαρακτήρα συμβάλλει στην σχεδίαση της πλοκής αφενός και ωθεί την αφήγηση αφετέρου. Τέλος, θα γίνει εφαρμογή των θεωριών αυτών σε σχεδίαση πρωτότυπης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρής διάρκειας