Repulsion - Polanski, Roman; Polanski, Roman; Deneuve, Catherine, 1943-; Hendry, Ian, 1931-1984; Fraser, John, 1931- (Roman Polanski collection, 1965)
Η Καρόλ, μία όμορφη γυναίκα από το Βέλγιο, εργάζεται στο Λονδίνο και ζει στο ίδιο διαμέρισμα μαζί με την αδερφή της. Η ψυχολογική της κατάσταση αρχίζει να κλονίζεται από τα ασαφή αισθήματά της απέναντι στο σεξ και γενικότερα την ερωτική πράξη - πράγματα που βρίσκει ελκυστικά και απωθητικα ταυτόχρονα... Το πρόβλημά της γίνεται εντονότερο από την παρουσία του εραστή της αδερφής της στο σπίτι. Όταν όμως η αδερφή της φεύγει για διακοπές, η Καρόλ μένει μόνη της και βυθίζεται σε έναν καταθλιπτικό κόσμο. Σύντομα, θα αρχίσει να ζει εφιάλτες και ψευδαισθήσεις, όπου η ίδια γίνεται το θύμα αποπλανήσεων και βιασμών. Είναι όμως όλα αυτά μόνο στο μυαλό της;