Dead man - Jarmusch, Jim, 1953-; Jarmusch, Jim, 1953-; Depp, Johnny (Jim Jarmusch collection, 1994)
Ο νεαρός Γουίλιαμ Μπλέικ, προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα ταξιδεύει σε μια άγνωστη και αινιγματική πόλη αγνοώντας τους κινδύνους που καραδοκούν. Εκεί ένα παθιασμένο ερωτικό τρίγωνο καταλήγει σε διπλό φόνο και ο Μπλέικ επικηρύσσεται και αναγκάζεται να φύγει κυνηγημένος. Τότε στο δρόμο του εμφανίζεται ένας μοναχικός άντρας για να του δείξει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ένας νεκρός.