Madame Bovary - Fywell, Tim; O'Connor, Frances, 1967-; Bonneville, Hugh; Wise, Greg, 1966-; Dancy, Hugh, 1975- (BBC classics, 2000)
Η Έμα Μποβαρί παντρεύεται τον Τσαρλς, έναν γιατρό, για να δραπετεύσει από τη συντηρητική της οικογένεια και ανατροφή. Γρήγορα, όμως, θα βρεθεί να ασφυκτιά μέσα στην έγγαμη ζωή και αναζητά τρόπους για να νικήσει την πλήξη της. Αδιαφορεί για τον αφοσιωμένο σύζυγό της και την κόρη τους, ενώ οι ρομαντικές της σκέψεις την οδηγούν αναπόφευκτα σε παράνομους δεσμούς. Πρώτος είναι ένας νεαρός φοιτητής που θα αιχμαλωτίσει τη φαντασία της. Ακολουθεί ένας εντυπωσιακός αριστοκράτης, στον οποίο η Έμα, ανακαλύπτοντας τις αληθινές εναλλακτικές στην παντρεμένη ζωή, δίνεται ολόψυχα. Η γυναικεία ματαιοδοξία θα την οδηγήσει σε σπατάλη, κακές συμβουλές και αποφασιστικά αδιέξοξα.