Ολική βελτιστοποίηση αποθεμάτων και πωλήσεων σε συστήματα παραγωγής ενός σταδίου χρόνους προετοιμασίας : - Γεωργίου, Σοφία (2008)
Η μελέτη αυτή ερευνά τη δομή της βέλτιστης πολιτικής ελέγχου παραγωγής και αποδοχής ενός Μαρκοβιανού συστήματος παραγωγής ενός σταδίου με χρόνους προετοιμασίας και με τυχαία ζήτηση. Από τα αριθμητικά αποτελέσματα φαίνεται ότι η βέλτιστη πολιτική είναι η λεγόμενη πολιτική διπλού ελλείματος βάσης η οποία είναι τύπου κατωφλίων με τέσσερις παραμέτρους.