El angel exterminador - Buñuel, Luis, 1900-1983; Buñuel, Luis, 1900-1983; Pinal, Silvia; Rambal, Enrique; Brook, Claudio; Baviera, José; Benedico, Augusto; Bravo, Antonio (Bravo Sanchez) (Ταινιοθήκη του Σινεμά ;, 1962)
Ύστερα από μια βραδιά στην όπερα, μια ομάδα αριστοκρατών προσκαλούνται στο σπίτι ενός φίλου τους για δείπνο. Όταν τελειώνει το δείπνο, οι καλεσμένοι ανακαλύπτουν ότι για κάποιο μυστηριώδη λόγο δεν μπορούν να βγουν από το σαλόνι. Φυλακισμένοι μέσα στους τέσσερις τοίχους της ίδιας τους της ευημερίας θα ελευθερώσουν τα ταπεινά τους ένστικτα.