Διαφήμιση υπό την μορφή Spam : - Συκαμνιά, Αννα-Μαρία (2009)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής είναι η ανάλυση των νομικών διατάξεων, τεχνικών μεθόδων όπως και αρχιτεκτονικών διαφόρων φίλτρων προκειμένου να περιοριστεί ή να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την εμφάνιση της ανεπιθύμητης και αυτόκλητης αλληλογραφίας.Η αυτόκλητη εμπορική επικοινωνία - γνωστή και ως Spam - ήταν ανέκαθεν ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και της κοινωνίας των πληροφοριών. Σήμερα εκτιμάται ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι Spam. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου όλα έχουν νομοθεσία που εφαρμόστηκε πρόσφατα σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της αυτόκλητης εμπορικής επικοινωνίας (UCE Unsolicited Commercial Communication). Ωστόσο, λόγω της δυσκολίας και της πολυπλοκότητας του προβλήματος, το ζήτημα της εφαρμογής και επιβολής του νόμου σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον δεν έχει επιλυθεί. Η παρούσα διπλωματική παρέχει μια επισκόπηση των διαφόρων νόμων σχετικά με το πρόβλημα του Spam, και γίνεται σύγκριση της αντι-spam νομοθεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε).