Metropolis - Lang, Fritz, 1890-1976; Lang, Fritz, 1890-1976; Abel, Alfred, 1879-1937; Helm, Brigitte, 1908-1996; Fröhlich, Gustav; Klein-Rogge, Rudolf; George, Heinrich, 1893-1946; Loos, Theodor, 1883-1954 (Masters of cinema series ;, 2005)
2026. Οι άνθρωποι έχουν χωριστεί σε δύο κάστες, τους διανοούμενους και τους εργάτες που ζούνε στα σκοτεινά υπόγεια και δεν είναι παρά απλά εξαρτήματα των μηχανών. Ο σατανικός Rotwang κατασκευάζει ένα ρομποτ-αντίγραφο της Maria για να καταστείλλει την επανάσταση των εργατών.