Προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας στα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα πνευματικά δικαιώματα και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ευρωπαϊκή Eνωση : - Τζήμος, Κωνσταντίνος (2009)
Στην εργασία αυτή θα ασχοληθούμε με τα είδη προστασίας που παρέχει η Ευρωπαϊκή και ή Ελληνική νομοθεσία για τους δημιουργούς λογισμικού υπολογιστών, σε σύγκριση με την Αμερικανική νομοθεσία. Πιο αναλυτικά στα κεφάλαια δύο και τρία θα γίνει μία ιστορική αναδρομή στην Ευρωπαϊκή και την Αμερικανική νομοθετική πορεία, για την προστασία του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο κεφάλαιο τέσσερα αναπτυχθεί λεπτομερώς η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και την βιομηχανική ιδιοκτησία. Στο κεφάλαιο πέντε θα γίνει μία εκτενής αναφορά στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, τι είναι πως προστατεύεται και σε τι διαφέρει από το εμπορικό λογισμικό. Στο έκτο κεφάλαιο θα περιγραφεί τι είναι οι αξιώσεις και γιατί απατούνται για την κατοχύρωση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Τέλος στο κεφάλαιο επτά θα παρατεθούν τα θετικά και τα αρνητικά επιχειρήματα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.