Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την διαχείριση θεμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών για την κεντρική διεύθυνση σπουδών και φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου : - Μιχαιρίνας, Γεώργιος (2010)
Ένας εκ των βασικότερων πυλώνων της νέας μορφής τόσο των Ιδιωτικών (για παράδειγμα οι επιχειρήσεις) όσο και των Δημόσιων Οργανισμών για την επιτυχία των στρατηγικών τους στόχων και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας είναι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και ειδικότερα της Τεχνολογίας των Πληροφοριών (Information Technology - IT), δηλαδή την χρήση Πληροφοριακών Συστημάτων. Αυτή η ανάγκη οδήγησε στην μελέτη για την σχεδίαση και την υλοποίηση των Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβοήθηση των στόχων της Κεντρικής Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα των τμημάτων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών. Στα πλαίσια της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν τα δύο Πληροφοριακά Συστημάτα με την χρήση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και αναπτύχθηκαν σε υπαρχοντες εξυπηρετητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα Πληροφοριακά Συστήματα αυτά παρέχουν την δυνατότητα στον Προϊστάμενο του τμήματος Μεταπτυχιακών ή Προπτυχιακών Σπουδών είτε να αναρτά πληροφοριακό υλικό διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είτε να απαντά, στα πλάισια του Φόρουμ που υλοποιήθηκε, σε ερωτήσεις όσων έχουν αυτό το δικαίωμα.