Η συμβολή της εργασίας, του κεφαλαίου, του εξοπλισμού πληροφορικής και του ανασχεδιασμού των διαδικασιών στην παραγωγικότητα των επιχειρήσεων με χρήση μη γραμμικών μεθόδων βασισμένων σε δένδρα απόφασης : - Κεραμύδας, Βασίλειος (2008)
Σε αυτήν την εργασία θα ασχοληθούμε με την επιρροή που πιθανόν ασκούν τα πληροφοριακά συστήματα και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στις επιχειρήσεις της ελλαδικής και της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής. Έχοντας κάνει ανάλυση και χρήση δύο διαφορετικών εργαλείων εξόρυξης δεδομένων σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από επιχειρήσεις ενός ευρύτατου φάσματος και μεγέθους με αντικειμενικό τρόπο έχουμε οδηγηθεί σε κάποια συμπεράσματα που παρουσιάζονται αναλυτικά.Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν εκτενέστερα και απλούστερα τον τρόπο λειτουργίας των δυο εργαλείων, σε σημείο που θεωρούμε ότι η ανάλυση του SQL Server 2005 και του WEKA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς για κάποιο εργαστηριακό μάθημα, πώς συλλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα, ποιες παραδοχές έχουν γίνει από τους συντάκτες της εργασίας και με ποια λογική και τελικά τι αποτελέσματα βγήκαν σχετικά με τη χρήση και την απόδοση της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και οργάνωσης στις επιχειρήσεις.