Δομική ευστάθεια δυναμικών συστημάτων : - Πέττας, Σπύρος (2008)
Η έννοια της δομικής ευστάθειας, αφορά την αντοχή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ενός δυναμικού συστήματος, υπό την επήρεια αρκούντως μικρών διαταραχών. Εξετάζουμε υπό ποιές προυποθέσεις μπορεί να εξασφαλιστεί η δομική ευστάθεια τόσο σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή σε περιοχές γύρω από στάσιμα σημεία και κλειστές τροχιές, όσο και σε ολικό, δηλαδή σε ολόκληρο το πορτραίτο φάσεων.