Εισαγωγή στο λογισμό των μεταβολών : - Τριπιντής, Δημήτριος (2008)
Αναφέρονται βασικές έννοιες του λογισμού των μεταβολών, μορφές συναρτησοειδών, παράγωγοι συναρτησοειδών, η εξίσωση Euler, προβλήματα πολλαπλών ολοκληρωμάτων, τα προβλήματα Poisson και Plateau, η Χαμιλτονιανή θεωρία.