Baisers volés - Truffaut, François; Truffaut, François; Léaud, Jean-Pierre, 1944-; Seyrig, Delphine, 1932-1990; Jade, Claude, 1948-2006 (François Truffaut collection, 1968)
Ο Αντουάν έχει μόλις απολυθεί από το στρατό και ξαναβρίσκει την Κριστίν Νταρμπόν, την κοπέλα που αγάπησε πριν καταταγεί. Αρχικά, εργάζεται ως νυχτοφύλακας σε ξενοδοχείο χάρη στον πατέρα της Κριστίν, όμως από μια αναποδιά χάνει αυτή τη δουλειά και δοκιμάζει την τύχη του ως βοηθός ντετέκτιβ. Σύντομα, αναλαμβάνει μόνος του μια έρευνα που γίνεται στο κατάστημα παπουτσιών του κυρίου Ταμπάρ...