Balzac and the little chinese seamstress - Dai, Sijie, 1954-; Dai, Sijie, 1954-; Zhou, Xun, 1974-; Chen, Kun, 1976-; Liu, Ye, 1978- (Odeon [Εταιρεία διανομής], 2002)
Στις αρχές της δεκαετίας του 70, δύο έφηβοι κινέζοι, ο Λούο και ο Ντάι, γιοι αντιδραστικών διανοούμενων, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο για εκπαίδευση αμιγώς μαοϊκή. Η μόνη τους πνευματική διέξοδος μετά τη σκληρή δουλειά στα ανθρακωρυχεία είναι το βιολί του Ντάι και μερικά ανατρεπτικά βιβλία - Φλομπέρ, Ουγκό, Τολστόι, Μπαλζάκ. Η εμφάνιση της κόρης του τοπικού ράφτη θα συγκλονίσει τους δυο νέους οι οποίοι με τη σειρά τους θα τη σαγηνεύσουν με τις λογοτεχνικές αφηγήσεις τους.